tiistai 20. maaliskuuta 2018

Miten Rivitalounelma etenee?

Ollaan melkein maalissa. Näin siis lyhyesti. Tässä viimeisellä kaarteella alkaa jo jaksaminen loppua, kun näkee jo pitkälti millainen remontista tuli. Lopulliset kuvat laitan sitten kun sisäänmuutto tapahtuu, ja sille ei ole vielä lyöty mitään päivää lukkoon. Tässä etenemiskuulumisia tähän saakka.Keittiö alkaa olla paikoillaan, kuvassa välitilan lasi, kunhan valot saadaan toimimaan, näyttää tämä entistä paremmalta.

Sähkötyöt ovat vielä asunnossa kesken.

Kohde jossa ei asuta remontin aikana on sekä hyvä, että huono asia. Hyvää on oma elämänlaatu toisaalla, poissa remontin tieltä. Huonoa on työntekijöiden motiivi tehdä kohde nopeasti asumiskuntoiseksi, koska "ettehän te täällä vielä asu". Monta työvaihetta on kestänyt tähän mennessä ihan todella kauan, ja hieman työjärjestyksestäkin itselläni riittäisi napistavaa. Viimeisimpänä ollaan saatu odottaa sähköjen tekijää, tosin tässä pitää myöntyä - sairastumisilleen, niin itsensä kuin läheistenkään kun ei oikein mitään voi.


Harmaa laminaatti valikoitui eteiseen ja keittiöön. Kuraeteinen laatoitettiin samalla mustalla kuin kylpyhuone.

Kilkkeitä menossa seinälle, lamppu, naulakko ja hylly eteiseen.


Kuitenkin ollaan ilahduttavan loppusuoralla. Keittiö, eteinen ja kylpyhuone purettiin. Lattia korjattiin ja laitettiin uusi laminaatti. Seinät ja katto maalattiin, uusi keittiö asennettiin. Kylpyhuone tehtiin uusiksi vesieristeitä myöten, vesikalusteet uusittiin, suihku asennettiin ja laatoitus uusittiin. Suihkuun saatiin kaivattua lisätilaa kaventamalla vanhaa kotelointia huoneen nurkassa, joka oli historiassa mitoitettu vähän reilummalla kädellä. Lisätilaa suihkuun saatiin jopa 17cm, joten aikaisemmat huolet epämiellyttävän ahtaasta suihkusta huuhtoutuivat samalla.

Olohuoneen kaksi seinää oli aiemmin tapetoitu, päätyseinälle heijastetaan videotykin kuva jatkossa.

Heti kun olohuone saatiin tyhjäksi keittiöstä, olisi ollut aika ryhtyä hommiin ja tilata parketin hionta. Mutta olemme tämän huoneen osalta kovin myöhään liikkeellä jotta remontti olisi ollut sujuva, ja sisäänmuutto nopea. Tapetit on nyt poistettu, ja tarkoituksena on maalata huone - ja tuohon päätyseinään mahdollisesti myös screeni videotykin kuvaa varten. Haaveissa olisi parketin hionta ja sävytys hyvin vaaleaksi, mutta lopullisen kohtalon taitaa määrittää budjetti.

Lattiahommat tulivat toisaalta myös vähän varkain, aluksi oli tarkoitus tehdä vain puolet alakerrasta. Tosin, jokainen fiksu aikuinen ymmärtää, että jos tuota operaatiota ei tehtäisi nyt kun asunto on "tyhjänä" se jäisi tekemättä. Ehkäpä remontti riittää tällä haavaa muutamaksi vuodeksi - ja toisaalta uskon asunnon tulevan aika myyntikuntoiseksi kun koko alakerta on tehty, jos lähtö toisiin nurkkiin tulee eteen joskus.

Ennen sitä olisi ihan mukavaa päästä edes muuttamaan sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti