tiistai 23. tammikuuta 2018

Rivitalounelma: Simply ASBEST

Sitähän meiltä löytyi. Voisin käyttää tässä kappaleen haukkuakseni aikaisempia sukupolvia aineen käytöstä, mutta ehkä enemmän olen kuitenkin tuohtunut tavasta tehdä remontteja. Laiska ja kelvoton suuri ikäluokka suomessa on elänyt iloisesti halvalla saatujen kämppiensä kanssa, tehden aina uutta vain suoraan vanhan päälle. Kuten meilläkin, vanhan lattian päälle on vain asennettu uutta ja eletty tyytyväisenä - kunnes lattia juuri sopivasti alkaa natista, ja meidän sukupolvemme on purettava kaikki kerrokset ja pohjalta löytyneet asbestiliimat.

Eteisen lattia odottaa askartelua

Saatan kuulostaa enemmän tuohtuneelta kuin olen, onhan se ajan henki ymmärrettävä - eikä asbestin vaaroistakaan ole ollut kunnolla tietoa kun meidänkin taloa rakennettiin. Totuus nyt vain on se, että asbestipurku ja lattioiden uudelleenteko nyt lörähti meidän kasvoillemme - ja siksi remontti on hieman viivästynyt. Tätä kirjoittaessani työ on jo käynnissä, ja kylpyhuoneen kalusteetkin ovat jo tilauksessa, eli pikkuhiljaa pikkuhiljaa!

Alakerrassa tehtiin mittava keittiön, eteisen ja kylpyhuoneen purku. Toisaalta nyt tehdään kerralla kuntoon, ja saadaan mielenrauhaa pitkäksi aikaa. Samalla kertaa testattiin myös yläkerran kylpyhuone, ja se ei sisällä asbestia. Senkin huoneen remontti kyllä odottaa tekijäänsä, mutta kuten sovittua, alakerta on nyt prioriteetti. 

Keittiö tulossa, vasemmalle seinälle tiskaus ja keittopisteet, oikealle jääkaappi ja laatikostot.


Kylpyhuone näyttää lohduttoman pieneltä kännykällä kuvattuna.

Kiirehän ei onneksi varsinaisesti ole muuttaa, koska vanhat kämpät eivät ole lähdössä alta - eli siinä mielessä tilanne on puhdasta luksusta, tosin näitä kuvia katsoessa ajatus hieman haalenee. Esimerkiksi olohuoneen seiniä ei juuri mahdu nyt laittamaan, koska siellä on uusi keittiömme vielä pakkauksissa - keittiötä ei pääse laittamaan ennen kuin seinät ja lattia on laitettu jne. Ymmärsitte varmaan jo kuvion. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti