tiistai 30. tammikuuta 2018

Rivitalounelma: Alakerran kylpyhuoneen materiaalit

Ajattelin käväistä läpi materiaalit ja kalusteet joita alakerran kylpyhuoneeseen on hankittu - postailen kylpyhuoneesta kuvat sitten kun kohde valmistuu. Huone on tosiaan vain kolmisen neliötä suuri, pikähkö, kapeahko tila. Käsittääkseni tilassa on aiemmin ollut suihku, mutta jossain vaiheessa sen tilalle on laitettu pesukone, ja kaapistoja. Me puolestaan haluamme suihkun takaisin, koska yläkerran kylpyhuoneen katto on talon harjan alla, eli suihkuun mahtuisi lähinnä lapsi ilman kyyristelyä, tuo murheenkryyni hoidetaan joskus tulevaisuudessa - nyt on tärkeää saada käyttökelpoinen suihku ennen muuttoa. Pyykkihuolto siirtyy niin ikään yläkertaan, jossa myös vaatehuone jne sijaitsee. Pesukoneen käyttö ei ole pienessä kumarassa mahdoton tehtävä, toisin kuin päivittäinen peseytyminen olisi.

Seiniin tulee valkoinen kiiltävä 20x40 laatoitus, lattiaan perus musta 10x10. Tiililadonnan ystävänä, ja rohkeana seikkailijana rohkenin ehdottaa seiniin tiililadontaa. Preferenssejä oli netissä vähänlaisesti, mutta kyllä joku muukin oli näin tehnyt isoilla laatoilla. Katsotaan millaista tulee.


Yleensä kääntyvää suihkuseinää suositellaan pieniin tiloihin, mutta päädyimme kiinteään, savunharmaaseen lasiseinään - tosin päätöksen jälkeen tilaan tuli lisää tilaa koteloinnin pienentyessä hieman, mutta päätös jäi ennalleen, tällä mennään. Suihkun itsensä ollessa pieni tila huoneessa, halusin panostaa pieneen arjen luksukseen, eli sadesuihkuun.

Suihkuseinä Cello Owens 700 Savu, suihku Damixa Idona 57941.

Peilikaappi ja allaskaappi tulevat olemaan pieniä, vakiovalikoimissa rautakaupoissa ja esimerkiksi ikeassa on toki muutama 40cm allaskaappi, mutta ne eivät vakuuttaneet ulkoasultaan. Tilasimme molemmat Temalilta, joka toimittaa pieniäkin kalusteita viiden sentin välein. 

 Peilikaappi Temal Highlight, Allaskaappi Temal Trend. Hana Damixa Space 10030 Bide
 
Tilassa on pieni ikkuna, joka tarjoilee luonnonvaloa huoneeseen, jota kyllä tarvitaan. Suomen pitkiä pimeitä vuodenaikoja varten valaistusta kuitenkin kirkastetaan merkittävästi entisestä, joka käsitti vain yhden kaksipolttimoisen seinälampetin peilin yläpuolella. Peilikaapissa on valolista yläreunan lisäksi myös alapuolella, joka valaisee käsienpesuallasta. Kattoon lisätään valkoinen plafondi kromatulla yksityiskohdalla. Wc istuin on, noh se on wc istuin. Otimme ihan tavallisen mallin, no kansi on kyllä soft close mallia, eli ihan pieni aavistus perustasoa parempi.


Valaisin Cello Spa Jamaled 300, wc istuin IDO 3831001101

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti