maanantai 10. huhtikuuta 2017

Presidentti

Maanjäristys Nurmijärvellä, presidentin murhayritys ja salainen ohjusten laukaisualusta. Kaikkialla on salaliittoja ja vaaroja. Näin voisi kuvailla presidentti- sarjan kahdella lauseella.


Ylen draamasarja Presidentti vaikuttaa ensikuulemalta Remeksen romaanilta, alkuasetelma on lupaava, joka matkan aikana lässähtää kokoajan pahemmin. Ohjelma jota puffataan samalla sinetillä kuin jauhelihaa, saa muuten automaattisesti jauhelihan uskottavuuden.

Tarina on epäuskottava ja luonnoton, tapahtumat ovat liian absurdeja ollakseen todentuntuisia. Entistä vaikeammin lähestyttäväksi tarina tulee, kun osa maailmasta on totta (kuten valtiot, EU ja Nato), mutta suuri osa toimijoista on lähmäisesti sinne päin (Rosatom onkin Rosreaktor jne). Salaliitot ja juonittelu ei tunnu kiinnostavalta ja poliittisesti kiihottavalta draamalta, vaan hyvin likaiselta ja lähmäiseltä kauttaaltaan. Setämiehet kylpytakeissa jossain saunaosaston takkahuoneessa nyt vaan ei ole enää mitenkään ajankohtaista kuvastoa.

Dialogi on kömpelöä, yhtäältä uskottavaa ja virkamiesmäistä, toisaalta presidentistä rakennetaan outoa henkilökuvaa joka särjetään lopuksi aika kliseisellä "paha saa palkkansa" asetelmalla, sympatiat ovat toki petetyn vaimon puolella jo valmiiksi

Sarja on samaan aikaan kallis, että halpa. Puitteisiin on panostettu, mutta valaisu ja kuvaus muistuttaa lähinna kotikatua. Tunnus on nostattava ja mahtipontinen fanfaari, joka on kuin väärästä ohjelmasta. Presidentti on liian täynnä eripareja ja ristiriitoja, ollakseen hyvä tv draama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti