torstai 20. huhtikuuta 2017

Pariisin Kevät - Kuume


Kuudes albumi on nimeltään kuume. Kuudes albumi. Aika harva yhtye nykyään enää pääsee kokoonpanollaan tällaiseen määrään loistavaa musiikkia, hattua päästä Pariisin Keväälle!

Kiinnostukseni yhtyettä kohtaan on kaiken aikaa latistunut, vaikka periaatteessa sille ei ole mitään syytä. Luulen sen kaikkiaan liittyvän siirtymääni lisää elektronisen musiikin puolelle, jolloin perinteisestä rock/pop maailmasta tulee vanhanaikaista tai vaikeammin lähestyttävää.

Perinteistä poiketen myös mielenkiintoisia polveilevia kappaleita löytyy tältä levyltä, esimerkiksi synavetoinen Liukuovet. Elektronista vibaa on riemukseni havaittavissa kautta linjan, muttei kovin vahvasti - eli mitenkään alkuperäisestä maailmasta tässä ei olla kaukana. Ehkä siihen liittyy lopulta tietynasteinen kyllästyminen yhtyeeseen. Kuudes albumi on kiistatta aika erilainen kun vaikka kaksi ensimmäistä, mutta ei enää kovinkaan omintakeista kahdesta edellisestä.

Pariisin kevät on kaiken aikaa parantanut juoksuaan, eikä tunnu tinkivän laadusta missään vaiheessa. Vaikka musiikkia tuntuu syntyvän verrattain verkkaisella tahdilla, on levy toisensa jälkeen laadukkaampaa ja viimeistellympää Pariisin Kevättä. Silti tuntuu, että Kuume ei erotu enää muusta tuotannosta edukseen. 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti