perjantai 3. maaliskuuta 2017

Konttori /The Office


Moni tuntee konttorin alkuperäisen brittiversion, sekä sitä seuranneen usa:ssa tehdyn lokalisaation. Ainakin omalla kohdallani odotukset olivat varsin kauhunsekaiset, kun sain kuulla, että legendaarisesta sarjasta tehdään lokalisointi suomessa. Kysymys kuuluu, miksi juuri nyt? Miksei kymmenen vuotta sitten? Tästä voi toki olla montaa mieltä, mutta en itse kovin paljon yleensä arvosta suoraan käännettyjä konsepteja, vrt. saturday night live. Ehkä aika on vasta nyt kypsä sarjojen lokalisoinnille suomessa, mutta rohkeammat olisivat tehneet tämän jo kauan sitten.

Tämä kirjoitus on tehty ensimmäisten kolmen jakson perusteella, joten en arvioi kokonaisuutta vielä. Huumori on kuivakkaa, kuten esikuvissaankin. Suomalaiseen huumorintajuun sarja iskee juuri kiusaannuttavilla ja absurdeilla tapahtumilla, sarja on nerokkaalla tavalla hienovaraisempi, kuin yleisimmät räiskyvät sitcomit kuten Frendit, tai How I met your mother jne.

Sami Hedberg hoitaa roolinsa loistavasti, lainkaan muuta roolitusta väheksymättä. Muun näyttelijäkaartin ollessa suurelle yleisölle tuntematonta herää kysymys, tarvittiinko päärooliin iso nimi vain nosteen saamiseksi sarjalle. En sano, että se olisi ollut virhearvio, mutta sarja olisi ihan hyvin voinut onnistua myös jollain toisella pääroolin näyttelijällä. Hedbergillä on talenttia, mutta myös aika paljon painolastia. Hän on juuri se syy, miksi ne jotka sarjan jättävät katsomatta, jättävät sen katsomatta.

Sarja on raikas tuulahdus menneisyydestä, joka paikkapaikoin hymyilyttää - jopa nauroin hieman. Mutta pelkään, että aika on ajanut konseptista jo ohitse. Kiitän tekijätiimiä rohkeudesta, sekä Elisaa tilaajana - toivoisin lisää rohkeutta kanaville ja on-demand palveluille tilata rohkeasti kotimaisia tuotantoja enemmän - myös niitä ihan oikeasti kotimaisia ideoita.

Konttori on katsottavissa tästä päivästä alkaen Elisa Viihde palvelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti