lauantai 25. maaliskuuta 2017

Biisianalyysi: Alma - Chasing Highs

Alma on mahdollisesti parasta suomalaista tavaraa kansainväliseen levitykseen juuri nyt. Uusi biisi sai tällä viikolla välittömästi huomiota myös maailmalla. Kotimaisilla kanavilla biisiä on myös kiitettävästi hehkutettu. Reiluuden nimissä on toki todettava, että mitään pyörää tässä ei keksitä uudestaan, mutta ei tämä hype ihan syyttä ole tapahtunut.

Pop kappaleen anatomia on tässä tavanomainen, soundi kuitenkin tarkoituksellisen minimalistinen. Tietyillä muokkauksilla olisin valmis jopa tanssilattialle soittamaan tämän kappaleen. Tymäkkä rytminen (marimba/koskettimet) ja iskevä basso kyllä kääntävät sisäelimiä tanssilattialla jos tanssit liian lähellä äänenlähdettä. Biisi on muodolleen uskollinen loppuun saakka, vaikka toivoisinkin enemmän sitä kuuluisaa pop revittelyä tuonne viimeiseen kertsiin (jota siellä vähän onkin).

Chasing highs on hyvin samankaltainen kuin edellinen biisi, Dye my hair. Tarinoita yhdistää viehko kaipaus ja vihjailevuus tunteidensa kohteelle. Tarinan päähenkilö jahtaa sitä tiettyä tunnetta, mutta suloisesti epäröi lähestyä, kumpi ottaa sen ensimmäisen askeleen. Kappaleessa päässä kiertää tunnemyrsky ja veri, aika hidastuu ja on vain yksi henkilö johon keskityt.


Alman Chasing highs on myös viikon valintani ensi viikolle, soittari löytyy spotifysta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti