tiistai 23. helmikuuta 2016

Maj Karma - Peltisydän


Uudet vanhat kuviot.

Maj Karman paluuta on jo ehditty odottaa, yhtye ilmoitti jäävänsä tauolle vuonna 2009 - ja ainakin omiin korviini se käytännössä kuulostaa suht samalta kuin lopettamisilmoitus. Herra Ylppö on silti ollut kaiken aikaa tutkalla, Herra Ylppö & Ihmiset kollektiivinsa kanssa, joten varsinaiselta radiohiljaisuudelta on vältytty. Maj Karman odotettu paluu on vihdoin täällä, ja voi pojat taas millainen levy se onkaan!

En osaa sanoa millä asteikolla yhtye oikeasti jatkaa siitä mihin se 2009 jäi - mutta tauon voisi väittää tehneen hyvää. Levyn suoraviivaisuus saa vastapalloa moniuloitteisimmista lyriikoista, ja kaikki ei suinkaan aukene ensimmäisellä kuuntelukerralla.  Paletti pysyy kuitenkin ihan kiitettävästi kasassa, ja onkin syytä kiittää yhtyeen jäseniä - sekä tunnustaa siitä kokemuksen määrästä, joka mahdollisti näin hiotun paletin. Pieni plusmiinus on toki paikoin runsas tulkinnanvaraisuus, joten useampi kuuntelukerta on välttämätön - ainakin niille jotka eivät ole täysin sisässä Maj Karman maailmassa jo entuudestaan.

Hauska oivallus on myös levyn onnellinen loppu, joka on biisi onnellinen loppu, mainitsemisen arvoisia ovat myös Pelastakaa Lapset ja Kukaan Ei Huomaa Mua.

Peltisydän ei mekasta turhia, vaikka yllätyksiäkin mahtuu matkan varrelle. Pienin varauksin tämä saattaa olla paras Maj Karma koskaan! Antakaa tälle levylle hetki aikaanne. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti