keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Nikke Ankara - Nikke tulee kotiinTuhlaajapojan paluu.

Menemättä yksityiskohtiin ja henkilökohtaisuuksiin artistin sairaushistoriassa, voitaneen kuitenkin todeta, että snadi kohu ei ainakaan ole haitannut Ankaran noustessa yleiseen tietoisuuteen. Ilman muuta myös nimekkäillä vierailuilla on myös ollut osuutta asiaan, esimerkiksi Robinin kanssa esitetty  Parasta Just Nyt.

Albumia on mitä ilmeisemmin työstetty pitkään, ja se myös kuuluu levyllä. Tokihan usein sinkkumateriaali on muillakin artisteilla kokonaisuudesta hivenen poikkeavaa, eikä siinä mitään pahaa sinänsä ole. Kahtiajako on erityisen karua kun hiffaa perverssit nyanssierot ennen ja jälkeen sairastumisen. Värifilmin kuultuaan laini: Smoke weed everyday- tuntuu toisessa biisissä päälleliimatulta, tai jopa harkitsemattomalta.

Tuntuu vähän epäreilulta kirjoittaa näin, mutta: Räppiuho, nussiminen, bailaaminen ja huumeiden käyttö lyriikoissa muuttui psykoosiuutisten jälkeiseen Nikkeen nähden todella falskiksi. Siksikin tuntuu siltä, että tässä levyssä on kahden eri henkilön biisejä. Ehkä tarkoituksella, ehkä todellisuuden muovaamana.

Kokonaisuuden kannalta olisin harkinnut esimerkiksi kahden erillisen ep:n julkaisua. Sillä olisi voitu lunastaa pöytä puhtaaksi, ja päästä aloittamaan levyn tekoa uudella otteella - ilman painolastia.

Positiivistakin painolastia toki löytyy, siitä esimerkkinä Värifilmi, josta tuli radiohitti, ja nousi latauslistan ykköseksi. Toivoisin, että seuraavilla levyillä kuuluisi mielummin kaikuja siitä painolastista. Sillä Nikke Ankaralla olisi tarinoita kerrottavana, ja niitä haluaisi jopa kuulla. Sen sijaan uhoava räppispede on jo niin nähty vuonna 2015. 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti