maanantai 30. marraskuuta 2015

Chisu - Polaris
Chisu ui kartalle suht kertarytinällä jo vuosia sitten. Sinkut Mun Koti Ei Oo Täällä ja Muut toivat uuden artistin valkokankaille ja radioaalloille. Seuraavatkin levyt lunastivat odotukset kevyen ja iloittelevankin popin moderneina klassikkoina.. ..nyt onkin luvassa jotain ihan muuta.

Hypnoottisen upea Polaris vie Chisun syvempiin vesiin, levy on sinkkulohkaisu Ihanaa:a lukuunottamatta synkkää ja dramaattista musiikkia. Esimerkiksi elektrovaikutteistaan huolimatta tähdet raidalla kuullaan mollivoittoista synkistelyä, joka olisi kuin luotu esimerkiksi nykytanssin taustalle.

Kiistattomia huippuhetkiä on myös Tuu Mua Vastaan joka on lähes Adelemaisiin mittasuhteisiin ponnistava ralli, joka alkaa vaatimattomasti, kasvaen eeppisyyksiin saakka. Tuska on eläydyttävissä ja miltei käsinkosketeltavissa.

Ihanaa ja Anna Askeleen Viedä ovat kiva vastinpari sieltä hupsummasta päästä. Syvällisempien lyriikoiden rinnalla tanssikengistä ja kauluspaidasta riimittely saattaa tosin tuntua vähän liiankin kevyeltä. Toisaalta Chisun vannoutuneille faneille nämäkin hupsuttelut ovat varmaan hyvin odotettua kauraa. Sanoitukset jättävät aika ajoin toivomisen varaan, ja siltä osin levy ei ehkä ole Chisun parasta tuotantoa. Musiikin kanssa jokainen voi itse päättää onko se plus miinus miinus, vai plus miinus plus.

Levy viipyilee uneliaassa pop sumussa pitkään, ja ravistelee elektroviboillaan aina aika ajoin hereille. Yhdistelmä on aika sopusuhtainen ja perverssillä tavalla oikein kiva. Polaris on huippuhyvä levy kotimaisen popin uusinta uutta, tosin omintakeisilla kasariviboillaan varustettuna. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti