tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pelailuja: Mario kart 8

8 syytä ajaa kovaa.


Kauan odotettu hulluttelu ajopeli Mario kart 8 on julkaistu, ja minunkin hyppysiini päätynyt.

Mario kart historiani on ehkä lyhyempi kuin monilla muilla, johtuen konsolihistoriani puutteellisuudesta, silti olen kokeillut Mario kart 64:sta, oli hauska jo silloin. Sittemmin myös Double dash! joka toi moninpeliin upean ulottuvuuden kahden pelaajan muodossa. Minulla ei ollut N64:sta eikä Gamecubea - eli nämä kokeilut ovat jääneet melko lyhyiksi pyrähdyksiksi. DS:n tai 3DS:n versioita en ole koskaan pelannut, en tunne juuri ketään kellä näitä konsoleita olisi edes ollut koskaan..

Sitten tuli Wii, joka esitteli uusien ohjausominaisuuksien lisäksi vain vähän mitään huikeaa. Silti tämä osa myi käsittämättömän hyvin, ja onkin oletettavaa, että uusi sukupolvi tarttuu myös kahdeksanteen sarjan osaan hanakasti. Wiistä mukana tälläkin kertaa on erittäin hyvin toimiva nettipeli. Sen parissa tuli vietettyä itsekkin tuntikausia.


Suurin uudistus: Leijumisominaisuus näyttäytyy pelatessa aika vähän, pelin tuoksinnassa on vaikeaa keskittyä kenttiin, vaikka ne ovatkin upeita. Paras käyttö tällä uudistuksella onkin mielestäni niissä kentissä, joissa esimerkiksi seinien kautta oikaiseminen tuo kokonaan uuden reitin peliin.

Vanhoja ratoja on tuotu mukaan, ja niitä on kiitettävästi uudistettu. Ehkäpä näiden uusien ominaisuuksien osalta päivitys on puutteellista, mutta grafiikoista on annettava täyden pisteet.
Teknisesti peli on sulavaa ja kaunista. Peli hyrää eteenpäin erittäin hyvin, ja näyttää upealta - mielikuvituksellisuus ja tietty ajattomuus Nintendon peleissä on vakioteema, mutta se onnistuu tälläkin kerralla. Nettipeli sujuu ja toimii moitteetta, mutta kivaa mäyhää peli on samalta sohvaltakin kavereiden kesken.

Mitä puuttuu? Ehkäpä noiden areenoiden puuttuminen häiritsee hieman, mutta battle pelimuoto ei ole minulle ollut rakas, joten elän asian kanssa. Muuten pelissä voisi olla simppeli mäyhäysrata, ovaali tai vaikka kahdeksikko, jossa saisi antaa aseiden laulaa. Lisäksi pari monimuotoisempaa rataa, jotka eivät looppaa, vaan menevät pisteestä a pisteeseen b voisivat tuoda lisää tälle pelille.

Mario kart 8 on juuri niin hyvä kuin se voi olla. Edellisiä osia pelanneena ei tämäkään uudista koko peliä täysin, mutta tuo juuri riittävästi uutta - että kokonaisuudesta voi nauttia. En fanita DLC myyntiä, mutta täytyy sanoa, että jos tälle pelille tulee ladattavaksi karttapaketti, saattaisin sellaisen hankkia. Nykyiselläänkin Mario kart 8 on turvallinen tutustuttava koko perheelle, ja uskomattoman hauskaa hulluttelua kavereiden kesken.


- Leijunta ominaisuus tuntuu välillä päälleliimatulta, ei pääse aina oikeuksiinsa.
- Wii U Gamepad:in käyttö täysin epäolennaista, ei mitenkään madollista tarkkailla pelin aikana.
+ Verkkopeli ja co-op ovat loistavia!
+ Sujuva ja toimiva peli, ei hyydy, ei jumitu, näyttää kauniilta.
+ Selkeä peli, sopii kaikenikäisille, yksin ja yhdessä.


5/5 peli - voin suositella kaikille, jotka eivät kaipaa realistista rallikokemusta, vaan hassunhauskaa kisailua kavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti