tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kuukauden matkajuttu: Tavallisesta poikkeava Tallinna


No onhan Tallinna nyt nähty, vai onko sittenkään? Pari yllättävää ja tavanomaisesta poikkeavaa vinkkiä tallinnaan:

- KGB museo
Pieni ja yllättävä museo neuvostoliiton vakoilusta keskellä Tallinnaa. KGB museo sijaitsee nimittäin viru hotellin ylimmässä kerroksessa. Esillä on ehkä neuvostoliiton nokkelimpia vakoiluvälineitä,  vaikkei paljon jäljellä olekkaan. Olennaista kierroksessa on oppaan kertomukset, jotka avaavat yllättävällä tavalla hotellin työntekijöiden arkea, jossa kaikki tiesivät mistä on kysymys - mutta kukaan ei hiiskunut siitä sanallakaan.

Sokos hotel Viru, Viru Väljak 4, Tallinn
http://www.visitestonia.com/fi/museo-viru-hotelli-ja-kgb


- Kopli/Kalamaja
Mielenkiintoinen jäänne historiaa Tallinnasta, kalamajasta puhutaan jo nyt hipsterikaupunginosana, googlaa ihmeessä lisätietoja. Alue on kiinnostava ja haastava, monille se ei välttämättä aukea, mutta ne jotka uskaltavat hypätä seikkailuun, näkevät paljon silmiä avaavaa maisemaa.

Huonokuntoisia ja hylättyjä kiinteistöjä saattaa asuttaa joukko kodittomia, jotka myös epähuomiossa sytyttelevät tulipaloja. Sosiaalisia ongelmia on, joihin toivoisi ratkaisua - alueen profiilin parantuessa ja elintason noustessa on odotettavissa, että näistä kaupunginosista tulee vielä suosittuja seuraavan vuosikymmenen aikana. Kalamaja ja Kopli ovat tulevaisuuden tallinnaa.En listaa tähän liikkeitä tai kuppiloita, koska tästä alueesta ovat jo useat matkailusivustot ja blogitkin kirjoittaneet. Tee mielummin nopea googlaus :)


Kuvat CC/wikimedia commons

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti