maanantai 16. kesäkuuta 2014

American Authors - Oh, What a Life

Amerikkalaista brittirockia.

Sori, mutta tämä kuulostaa kovasti brittisoundeilta - todellisuudessa American Authors on New York City thru and thru (Bostonin vuosia unohtamatta). Läpimurtona voidaan ajatella Best day of my life -hittiä, joka on ihan oma lukunsa, sillä levy tarjoaa muutakin. Ihan tuore ei tämä yhtye ole, vaikkei juuri euroopassa tietoisuuteen ole noussutkaan. Tällä levyllä bändi varmistaa pääsynsä myös eurooppalaisille hittilistoille, ja antaa luvan odottaa huikeaa jatkoa!

Tämä levy kuulostaa varsin tutulle, omalla twistillään. Musiikki saa aikaan pakollisia rytmissä naputtelua sormilla, jaloilla ja käsillä. Hyväntuulisen musiikin kääntöpuolena ovat sopivassa suhteessa tarjoiltavat draamat. Tunneskaala on usein tasolla "Elämä mättää, mutta antaa mennä vaan" - Tietynlainen elämänilo välittyy teksteissä, ja eritoten tunnelmassa. Tunnelman nostatukseen levyn monet kappaleet sopivat erinomaisesti, esimerkiksi FIFA14 pelin soundtracille päätynyt Hit it.

Oh, what a life saa palaset loksahtamaan paikoilleen, särmät on hiottu, ja välillä on jopa hiottu lisää kulmia musiikkiin. Levy on ehjä ja kokonainen, joka tuntuu loppuun saakka mietityltä - vaikka onkin elämäniloinen ja huoleton. 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti