tiistai 6. toukokuuta 2014

Euroviisut 2014, Toinen semifinaali

 UMK:n voittaja Softengine edustaa suomea euroviisuissa 2014 kuva: Softengine

Suomi on mukana torstain viisukarsinnoissa joiden taso vaihtelee, miellyttävistä stadionsoundeista melko kansallisromanttisiinkin mittoihin. Toisin sanoen: Euroviisuja parhaimmillaan.

Pitäisin tässä semifinaalissa lähestulkoon varmana, että Suomi, Israel ja Norja menevät finaaliin. Suomen kappale erottuu paljon edukseen, yksinkertaisella stadionrokilla, ja simppelillä kertsillään. Israel taas jakaa jo paljon enemmän mielipiteitä, mutta nähtäneen silti finaalissa. Norjan balladi puolestaan on vetovoimainen ja täyteläinen biisi, joka puhuttelee.

Norja osallistuu viisuihin balladilla, esittäjänä Carl Espen. Kuva: Eurovision.tv

"parrakas nainen" Itävallasta herättelee keskustelua. Biisikin on aika hyvä, mutta ehkä koskaan ei viisulavoilla ole puhuttanut parta. Todetkaa itse. Sveitsin ilahduttava viheltelybiisi menettelee, kappale on aika tasavahva ja hauska, joten suurimmat vaaranpaikat liittyvät live-esitykseen.

Myös kreikalla on aika kovat bailut, nähtäneen finaalissa, kokonaissijoitus ei liene ihan kärkipäässä kuitenkaan. Romania laittoi tutun kaksikon kilpailuun, Paula Seling & Ovi nähtiin jo vuonna 2010, pakko sanoa, että tuolloinen biisi oli huomattavasi parempi.

Ihan pakko mainita erityisen huonona esityksenä: Puola. Mitä te taas ajattelitte? Itseasiassa on teoreettinen mahdollisuus päästä finaaliin, mutta tämä kappale on niin kammottava, ettei siinä siltikään ole mitään juhlistettavaa. Ironian ja kaula-aukkojen riemuvoitto.

Toinen semifinaali torstaina, 8.5. kello 22:00 suomen aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti