perjantai 4. huhtikuuta 2014

Stromae - Racine Carrée

Neliöjuuri (laita nokkela matemaattinen vertaus tähän)


Ranskankieliselle musiikille on vain vähän markkinoita ranskan ja belgian ulkopuolella, silti stromae onnistuu koskettamaan laajempaakin kansanosaa läntisessä euroopassa.

Racine Carrée on Stromaen toinen tuleminen, ensimmäisen, Cheese (2010) jäädessään tutuksi meille lähinnä Alors on Dance -hitistään. Tämä levy on kokonaisuudessaan vakavampi, vähemmän tanssittava synth/hip-hop/house plätty, mutta se ei vähennä sen merkittävyyttä.

Se syvällinenkin puoli vaan valitettavasti tahtoo jäädä meiltä piiloon, ellei sitä erikseen osoita. Hyvänä esimerkkinä Papaoutai, joka oli suomessakin vain letkeä hitti, ennenkuin joku kertoi meille, että se on tarina pojasta joka ei tunne isäänsä. Sen ymmärrettyään musiikkivideokin tuntuu paljon järkevämmältä.Aiheet ovat monenkirjavia mieheydestä, naiseudesta, parisuhteista, sairauksista ja konfikteista, jos vain joitain mainitsen. Puhumattakaan isättömästä lapsuudesta, jolla on kivulias yhtymäkohta artistin omaan elämään. Tapa jolla ongelmia käsitellään on onnistunutta, ja riittävän alleviivaavaa ottaakseen kantaa siihen missä mättää. Minulle - kuten aika monelle muullekkin joka ei puhu sujuvaa ranskaa, on omalla vastuulla ottaa selvää lyriikoista ja aiheista. Jos jostain haluaa aloittaa, niin tulkinnan kannalta on helppoa aloittaa singleistä, niistä kun on videotkin jotka avaavat asiaa omalla suurpiirteisellä tavallaan.Uusille tuttavuuksille tämä voi olla vaikea pala purtavaksi, mutta jos tällaista musiikkia kuuntelee muutenkin paljon, on tähän tutustuminen vaivatonta ja kannattavaa. Minäkin löysin täältä vähän fiilisteltävää. 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti