maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kuukauden matkajuttu: Shoppaile KööpenhaminassaTanskasta puhuttaessa on muistettava, että mitenkään edullinen maa ostosten kannalta se ei ole. Vaikka muilta osin lähes täydellinen. Kirjoitan nyt havaintojani muutamista ostospaikoista Kööpenhaminan matkaltani, syksyllä 2013.Strøget on euroopan pisin kävälykatu täynnä ostosmahdollisuuksia laidasta laitaan. Strøgetiksi kutsutaan siis FrederiksberggadenNytorvinGammeltorv, Nygaden 
VimmelskaftetinAmagertorvin ja Østergaden muodostamaa kävelykatujen jatkumoa. Mikäli on vain vähän aikaa kaupungissa, voi ostosmatkaan sisällyttää Nyhavnissa käynnin, joka on lähes kävelykadun päässä. Nyhavnista lähtee myös paljon jokiristeilyjä, eli kävelyn päätteeksi voi istahtaa alas ja katsastaa kaupunkia mereltä päin. Useilta reiteiltä voi myös nousta kyytiin/jäädä pois muuallakin kaupungissa, jos haluaa jatkaa matkaansa esimerkiksi Christianshavniin.


Sisustuskärpäsen puraisemille kävelykadulta löytyy tärppi: Illums bolighus, josta löytyy neljän kerroksen verran tavaraa. Aina huonekaluista astioihin ja takaisin. Paljon Tanskalaista ja skandinaavista designia, myös suomalaisia tuotteita. Huonekalut saa kuljetettua myös suomeen, mutta toki sieltä löytyy erittäin paljon matkalaukkuunkin mahtuvaa esineistöä, erityisesti kannattaa käydä katsomassa valaisimia ihan ylhäällä - ja astioita alimmassa kerroksessa.

https://www.illumsbolighus.dk/


Kauppahalli, eli Torvehallerne, sijaitsee lähellä Nørreportin asemaa, osoitteessa Frederiksborggade 21. Moderni kauppahalli koostuu kahdesta rakennuksesta, joista toisessa myydään lihat ja kalat - ja toisesta löytyvät leivonnaiset, kahvit ja muut tuotteet.  Uudehkoissa kauppahalleissa on miellyttävä tunnelma, kuin myös toriaukealla, joka jää hallien väliin. Lämpiminä vuodenaikoina voikin istahtaa ulos kahville, ja talvellakin kauppahallissa palvelee muutamia kahviloita sisätiloissa. 

http://torvehallernekbh.dkKauppakeskukset ja tavaratalot:

Uusi kauppakeskus Fisketorvet, sisältää paljon muotiliikkeitä. Alueen profiili on muuttunut viimevuosina paljon, ja uudet modernit rakennukset tuntuvat jäävät joenuoman ja rautatien väliin jotenkin kellumaan. Kauppakeskuksessa on silmiinpistävää se, että toisin kuin meillä, nuorisoa ei ole tarkoitus ajaa ulos - vaan istuma-alueita wi-fi yhteydellä ja latauspisteillä on runsaasti.
http://www.fisketorvet.dk/W/do/centre/

Strøgetiä kulkiessa voi piipahtaa sekä Illum, että Magasin du nord tavarataloissa. Jälkimmäinen vaihtoehdoista on se hintavampi. Illumia voisi kotoisesti verrata vaikka Sokokseen tai Marks&Spenceriin, kun magasin du nord arvatenkin muistuttaa stockmannia tai harrodsia.Kuvalähteet: CC/Wikimedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti