torstai 10. huhtikuuta 2014

Jannika B - Šiva

Jumalattaren kutsuhuuto.Jannika B tuli takavasemmalta suomalaiselle pop taivaalle jo levyllään Kaikki rohkeus (2013) (Tuomio täällä) - Nyt Jannika "wirtanen" Bergroth on tullut takaisin.

Taiteellisempi lähestymistapa kotimaiseen poppiin toi luonnollisesti aimo annoksen vertauksia Jenni Vartiaiseen, mielestäni aika aiheetta. Jos vertauksia olisi pakko tehdä, voisin sanoa, että Jenni ja Jannika ovat saman altaan eri päädyissä - Jannikan jäädessä vielä toistaiseksi sinne matalalle.

Kappaleet ovat hienoja, ja kostettavat aiempaa syvällisemmin, lisäksi meille avautuu uusi maisema siitä kuka Jannika on ihmisenä. Tässä levyssä ei ole mitään hävettävää, ja siksi en tahdokkaan sitä kehenkään muuhun kuin artistiin itseensä verrata.


Lukuunottamatta satunnaisten vierailijoiden jopa heikkoja esityksiä voi todeta, että laulut ovat kunnossa. Työryhmä on saanut myös studiossa kaiken olennaiset irti itsestään - ja pakotettua sen tälle levylle.

Šiva on ehjä tuotos ja virheaskeleetkin saadaan parsittua kokoon, oikeastaan jään kaipaamaan vain yhtä todella tanssittavaa hittibiisiä - toisaalta jos sellainen löytyisi levyltä, saattaisin kritisoida sitä. Se kuitenkin olisi jokseenkin eri linjassa muun levyn kanssa.

Šiva ei ole hidas levy, muttei kovin kovatempoinenkaan, suljen ympyrän sanomalla että; Eheä ja tiivis kokonaisuus jatkaa oivallisesti Jannka B:n tarinaa ja tasoittaa naisen tietä suomalaisen pop taivaan eturiviartistiksi. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti