torstai 24. huhtikuuta 2014

Eri esittäjiä - Nyt Kolisee

Rämisee ja kolisee.Mietin että kannattaako tästä edes kirjoittaa, tiesin jo kuuntelematta, etten tule pitämään levystä kovinkaan paljoa. Kirjoitan nyt silti, olkoon kaikille selvää, että tämä genre ei ole minun mieleeni, ja yritän kaikin voimin pysyä avoimena sille.

Nyt kolisee haisee levy-yhtiön markkinatempaukselta, vaikka se onkin ihan tosissaan tehty tuotos. J. Karjalaisen vaikutusta suomalaiseen musiikkiin ei voi väheksyä, eikä pidäkkään - hänen levynsä kanssa (et ole yksin) kanssa naitettu (nyt kolisee) kuulostaa aluksi pahansuovalta vitsiltä - älyttömältä päähänpistolta ja karmivalta pyhäinhäväistykseltä. Se ei ole mitään näistä. Paitsi ehkä älytön päähänpisto.

J. Karjalainen on läsnä jotenkin kaikilla raidoilla, mikä oli alkuperäinen tarkoituskin. Ensikuulemalta genret eivät mitenkään voi kävellä samoilla askelmerkeillä, mutta paikoin levy onnistuukin erinomaisesti. Suomirockilla ja hiphopilla on kuin onkin jotain annettavaa toisilleen. Levy onnistuu myös kantamaan tekijöidensä lippua korkealla, ja toivottavasti tuomaan suuremman kansan tietoisuuteen uusia hiphopin nimiä.

Kokoelma on tekijöidensä näköinen, todella monen tekijän näköinen. Kokonaisuutta olisi ehkä pitänyt miettiä vähän enemmän - mutta tämä on vain minun mielipide. Luultavasti juuri monialaisuus on se johon moni levyssä ihastuu, itse lähinnä valitsisin joitain kappaleita levyltä.
Nyt (Ei) Kolisee 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti