torstai 3. huhtikuuta 2014

Dead by April - Let the World Know

Metallimusiikin outolintu palaa.


Palavan linnun symboliikkaa voisi muutenkin käyttää yhtyeestä puhuttaessa, feeniksin lailla se tulee aina takaisin, soittajien ja laulajienkin vaihtuessa. Nykyisessä kokoonpanossa cleanit laulut hoitaa Zandro Santiago ja Christoffer Andersson on se joka kirjaimellisesti vain huutaa. Let the world know -on yhtyeen kolmas studioalbumi joka vie yhtyeen tarinaa taas yhden askeleen pidemmälle.

Outolintu yhtye on myös siitä syystä, että se on aika vaihtoehtoinen metalliyhtye. Sitä on kategorisoitu melodiseksi metalliksi, melodiseksi death metalliksi, toisaalta myös metalcoreksi ja nu metalliksi. Turvallisin vaihtoehto taitaa olla alternative metal. Se on toisaalta juuri se syy miksi olen itsekkin hieman viehättynyt heidän tuotannostaan. Musiikki on samalla aika kevyttä ollakseen metallia, ja samalla raskaampaa ollakseen peruspoppia.

Let the world know lupaa juuri tätä kaikkea. Mutta kompastuu hieman omaan latteuteensa. Välillä haisee siltä, että koko roska olisi työnnetty saman humppafiltterin läpi. Levyllä on hetkensä, ja se ansaitsee sävellyksistään kiitosta, mutta useista kappaleista jää viimeinen silaus puuttumaan. Myös hittirintamalla ollaan hiljakseen, faneille ja satunnaisille uusille tulokkaille tällä on annettavaa, mutta mitään tajunnanräjäyttävää hittiä ei löydy. Musiikki on puoliksi kaupallista, muttei lainkaan myyvää.

Pitkä historia kaikkine muutoksineen lupaa meille pitkää jatko bändin parissa, ja hyvä niin, koska mielestäni heiltä on lupa odottaa jotain suurta. Toistaiseksi bändi kasvaa marginaalissa hiljalleen. 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti