torstai 27. maaliskuuta 2014

Happoradio - Elefantti

Olohuoneessa on elefantti.


Happoradio on taas täällä, eikä ensikuulemalta mikään ole muuttunut. Pari pankiräjäyttävää radiohittiä, muutama rauhallinen veto - ja paketin viimeistelevät kokeilut (jotka tosin eivät karkaa kovinkaan kauas muusta tuotannosta)

Kaavat ovat pelottavankin tuttuja, ja elefantille raivattu tie on kyllin tasainen häiriöttömään kyytiin. Faneille levy on totuttua happoradiota, eli ns "makeaa mahan täydeltä" - Tasapainoinen ja ehkä hieman tasapaksu levy sisältää edelleen tavoittavia ja oivaltavia lyriikoita, levyn kappaleet koskettavat suomalaista rock kansaa laidasta laitaan.

Kiehtova punertava lanka levyllä on myös 2000-luvun tapakristillisten ihmisten tunteminen - Muita tunteita ja tapahtumia levyllä on helppo ymmärtää, niin parikymppisen opiskelijakundin, kuin kolmekymppisen yksinhuoltajaäidin, kuin yhtälailla enemmän elämää nähneidenkin kuulijoiden korvissa. Universaaleiden tunteiden ymmärtäminen ja heijastaminen onkin happoradion kiistaton vahvuus - ollut jo pitkään.

Happoradio on päätymässä ns. "kotiteollisuusputkeen" pian, toisten mielestä niin on hyvä - toiset jäävät odottamaan uudistumista.

Yhtäkaikki, elefantti on loistava albumi, taattua, omaleimaista happoradiota. 4/5
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti