maanantai 21. toukokuuta 2012

Jippu - Väärinpäin lentävät linnut

Väärinpäin lentävät linnut kukkakaupan kulmalla.

Jippu on juuri se ristiriitainen ja tunteita jakava nainen, kuin varkain hänestä on tullut yksi uskottavimmista suomalaisista pop naisartisteista. Aiemmat Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan (2006) ja Kuka teki minusta tän naisen (2008) antavat olettaa uudenkin levyn olevan täynnä monipuolisia aiheita ja mielenkiintoisia tarinoita.

Muutamissa kappaleissa tunnelma räjähtää miltei käsiin, esimerkiksi sinkkubiisi väärinpäin lentävät linnut aiheuttaa parissa kohtaa suorastaan huimausta - positiivisessa mielessä. Levylle on odotusteni mukaisesti eksynyt tuttuja teemoja jotka ovat kuitenkin aina niin läheisiä. Vaikka tunnelma aaltoilee lähes rallatuksen omaisista tuotoksista vakuuttaviin - jopa eeppisiin mittasuhteisiin, on levy ennenkaikkea vakuuttava kokonaisuus.

Ajoittain tulee hetkiä jolloin sisältö toistaa itseään tai aiheuttaa vastaparit jotka hymyilyttävät Hei me erotaan - kotona taas. Kaikesta huolimatta jippu on rakentanut oivallisen kokonaisuuden joka saavuttaa ainakin minussa jotain syvällistä sekä keskeistä. Pop on parasta rakkaudesta. 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti