sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Tuomio: Martina - Martina

Ensin ajattelin että Martinalla on yhtä paljon uskottavuutta kuin vanhalla kumisaappaalla.. sitten luulin olleeni väärässä.

Martinan esikoisalbumi Martina rynnisti markkinoille loivassa mielenkiinnon laskusuhdanteessa, ensimmäinen sinkkulohkaisu 9 digits ei herättänyt odotettua mielenkiintoa. Miksi?

Ensinnäkin levy kuulostaa minusta vakavalta yritykseltä kuulostaa kansainväliseltä pop laulajalta - mutta pelkkä yritys ei kanna. Levyn kuunneltuani minulle välittyi kuva jossa joku on oikeastikkin nähnyt vaivaa hioakseen soundia kohdilleen. Eittämättä myös autotunettaminen on vienyt reippaasti työtunteja editissä. Se mistä tätä levyä tekisi mieli haukkua liittyy lähinnä Martinan persoonaan itseensä. Eikä tuo sinkkukaan hänelle ollut eduksi, muut kappaleet tällä levyllä hipovat populaarikulttuurin keskinkertaisuutta, osat jopa korkeammalle. Tällaista musiikkia 2010-luvulla kuunnellaan, eikä tämä levy ole siinä kategoriassa huonoin mahdollinen.

Levyn sanoma on laimea, ja laulusuoritukset kangertelevat ajoittain. Substanssi ei tule nostamaan suomalaista pop diivailua maailman maineeseen tai kokonaan uudelle tasolle - Vaikka yrityksen puutteesta ei voi syyttää.

Marttina ei tule räjäyttämään tällä pankkia, mutta joissakin rymissä musiikki voi saada jalansijaa. Uskon että mikäli hän haluaa ja kokee kehittymisen tarpeelliseksi häneltä saattaa tulla parin vuoden kuluttua oikeasti uskottava pop albumi. Siihen saakka meillä riittää mielipiteitä laulajan julkisuus statuksesta ja edesottamuksista juorupalstoilla. Tavallaan Martina olisi voinut olla paremmin tuotettuna juuri sitä mitä suomessa nyt oltaisiin haluttu.

Sori Martina 1/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti