keskiviikko 8. syyskuuta 2010

(Kellokosken) Prinsessa

Viikonvaihteessa käväistiin Merin kanssa prinsessa elokuvan ennakkonäytöksessä. Tarina oli suloinen ja koskettava, toisaalta myös totinen ja ahdistava. Elokuva perustuu tositapahtumiin - kertoen "prinsessan" eli Anna Lappalaisen tarinan. Elokuvassa vilisee suomalaisen näyttelijäkaartin parhaimmistoa, ja näyttelijöistä ei pahaa sanaa juuri saa sanotuksi. Mukana on myös ensimmäistä kertaa kasvoillaan elokuvassa esiintyvä Paula Vesala.

Aikansa kuvauksena psykiatrisen hoidon historiasta elokuva toimii ahdistavankin hyvin. Tapahtumat kuitenkin sijoittuvat vain joidenkin kymmenien vuosien päähän, eikä esimerkiksi keskiaikaiseen ranskaan. Elokuvan jälkeen olo on tyhjä, mutta toisaalta huojentunut. En povaa elokuvalle suurensuurta menestystä kansojen riveissä, mutta voin silti suositella tätä lähes kaikille.

Näytöksen jälkeen pidetyssä keskustelutilaisuudessa ohjaaja Arto Halonen vastaili yleisön kysymyksiin, ja vahvisti joidenkin epäilyttävienkin tapahtumien pitävän oikeasti paikkansa. Eli mahdollisesti katsoessanne elokuvaa voitte luottaa siihen että prinsessa hovineitoineen oikeasti vieraili ruotsissa aikanaan. Prinsessan ensi-ilta on 10.9.2010

Tuomio: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti