lauantai 26. kesäkuuta 2010

Pyhät Tepot: Täältä Tulee Pyhät Tepot (2010)

Ensikosketukseni Teppoihin tuli PMMP:n keikalta Helsingin Nosturilta. Esitys oli kieltämättä mielenkiintoinen ja myös mieleenpainuva. Musiikki ei ollut ihan sellaista jota välttämättä kuuntelisin - mutta kun huomasin heiltä tulleen kokonaisen albumin mielenkiintoni heräsi.

Pyhien Teppojen debyytti: Täältä tulee pyhät tepot, on mielenkiintoinen kokonaisuus kesämusiikkia. Jotenkin tämä tyyli ei kuitenkaan sovellu pitkiin kuunteluihin, eikä tätä jaksa muutenkaan kovin pitkään. Hatunnosto yhtyeelle menee kuitenkin omaperäisyydestä, ja virkistävyydestä. Kappaleet hauskuuttavat tai sitten eivät, mutta mieleenpainuvat sanoitukset ovat tietenkin aina pelkkää plussaa. Tuntuu hieman siltä että useisiin kappaleisiin syntyneet ns. lentävät lauseet ovat juuri kännisekoilun ja ehkä tajuntaa laajentavien kokemusten summaa. Esimerkiksi: "Me ollaan vitun seksikkäitä jätkiä, seksikkäitä jätkiä"

Kokonaisuus on hiottu oman näköiseksi, ja menestyksen tavoittelu kerrankin omaperäisellä otteella on ihailtavaa ja kunnioitettavaa. Tätä tuskin tulette juurikaan kuulemaan radiosta, mutta esimerkiksi spotify ei petä tälläkään kertaa.

Se miten pitkälle tämä yhtyettä kantaa kaupallisessa maailmassa jääköön vielä arvoitukseksi, toivon yhtyeelle kaikkea hyvää - mutta heidän levyään en taida mennä hankkimaan.
2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti