tiistai 4. toukokuuta 2010

Maija Vilkkumaa: Kunnes Joet Muuttaa Suuntaa (2010)

Ihan ensinnäkin pitää todeta kaikille että vaikka olenkin suuri Maijan ystävä, yritän pitäytyä objektiivisessa arvioinnissa. Asiaan. Maija on edelleen Maija, leikittelevä tarinankertoja jonka musiikissa on oleellisena osana suuret tunteet, lähteminen, ja erilaiset kohtalot. Tämä albumi on kenties inhimmillisin levy pitkiin aikoihin. Albumilta on selvästi havaittavissa vanhentumisen teema:

"Ja kun tahtia lyö
Dingo ja Yö
Marleena itkee kun on lapset ja kauhea työ
Huomenna meen
Eteiseen
Otan mun laukut häivyn pois
Sen mä teen
Oi mis on ne yöt jotka lenteli naureskellen"

Sanoituksellisesti Vilkkumaa on ollut aina omaa luokkaansa, ja hyvän bändin säestämänä myös erinomainen esiintyjä. Tämä albumi vaatii kuitenkin parikin kuuntelukertaa ennen kuin uskaltauduin tästä kirjoittamaan, mutta kun niihin tunteisiin pääsee käsiksi - voi ne tunnistaa myös itsestään jolloin levy toimii kuin nenä päässä.

Samaan aikaan uusi levy on rok rok ja kuitenkin taas pop pop. Mutta rajanvedot eivät mielestäni häily ikävästi, vaan esimerkiksi albumi huipentuu kahteen koskettavaan kappaleeseen ja kohtaloon kappaleissa: "Anteeksi" ja "Rakkautta, Vaatteet, Ruokaa" Kaikille Maija Vilkkumaan ystäville ehdottoman suositeltava hankinta - ja kaikille niille jotka pitävät tarinankerronnallisesta poprock musiikista nerokkailla sanoituksilla. Levy on tunnistettavaa Maijaa ja oiva kokonaisuus, tunteita herättävää ja musiikillisesti hiottua tuotantoa. Suositeltavaa kotimaista musiikkia.

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti