maanantai 5. huhtikuuta 2010

Various Artists: Almost Alice (2010)


En antanut mitenkään huikeaa arvosanaa elokuvalle Alice in wonderland, harvoin myöskään huikesti pidän soundtrackeistä. Mutta tällä kertaa on ihan pakko ottaa tuomioitavaksi myös soundtrack: Almost Alice. Ensialkuun pitää mainita että levy haiskahtaa Disney Recordsin rahastukselta jo kilometrien päähän, yritän minimoida sen vaikutuksen arvosanaan.

Tämä vain sattuu olevan harvinaisen iskevä kokoonpano artisteja ja tuotoksia, mukana on monenlaisia tyylejä ja laulajia - lopputuloksena varsin mukiinmenevä setti elokuvamusiikkia. Materiaaliin on imetty runsaasti vaikutteita elokuvasta ja novelleista - esimerkiksi The Lobster Quadrille (Franz Ferdinand) ja You Are Old, Father William (They Might Be Giants) Ovat sanasta sanaan suoria runoja vanhasta Alicesta. Myös muut kappaleet kunnioittavat suurelta osin tunnelmaltaan ja sanoituksiltaan elokuvan ja tarinan henkeä, hämmentävän hyvin suorastaan. Henkilökohtaiset suosikkini levyltä ovat Avril Lavignen Alice, ja Shinedownin Her Name Is Alice. Levyllä on mukana myös Virolaista väriä, pop laulaja Kerlin esittämä kappale Tea Party oli järjestyksessään toinen single lohkaisu albumilta.
 Myös muita teemaan sopivia kappaleen nimiä löytyy. Fell Down A Hole (Wolfmother) tai Painting Flowers (All Time Low) ovat osuvimmasta päästä.


Teos on kokonaisuutena onnistunut ja se kuuluu todellisen fanin levyhyllyyn, muille tätä on kuitenkin aika vaikea suositella yksittäisiä kappaleita lukuunottamatta. Levyllä on paljon hyvää, muttei se silti jaksa vakuuttaa täysin - pääosin varmaankin johtuen ällömassiivisesta kaupallisesta taustastaan. Kaikki kunnia hienoille artisteille jotka ovat saaneet tehdä töitä tämän hienon pakkauksen eteen. Tämä voisi hyvinkin olla vuoden paras soundtrack.
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti