torstai 8. huhtikuuta 2010

Poets Of The Fall: Twilight Theater (2010)

Poetsin neljäs ja uusin levy Twilight Theater ilmestyi jälleen varkain. Tämä on mielenkiintoinen yhtye ylipäätään. Kun kukaan ei osannut odottaa tuli megahitti lift jota seurasi ehkä vuoden paras kotimainen rock levy (Sings Of Life, 2005). Voittokulku jatkui, ja seuraava levy Carnival Of Rust (2006) oli jälleen suuri menestys. Siis lähes täydellinen albumi. Vaan kuinkas sitten kävikään? Melkein täydellisen levyn jälkeen on todella vaikea vastata odotuksiin, jotka bändi täytti tuolloin mielestäni vain välttävästi. Rvolution Roulette (2008) Myi hyvin, mutta olisi voinut myydä paremmin - itse en ikinä hankkinut tuota levyä omistukseeni vaikka olinkin pari vuotta aiemmin vannonut bändin nimeen. Uusin tuotos on jo parempi, muttei vieläkään yhtä hyvä kuin esimerkiksi Carnival. Lievästi sanottuna olin jälleen kerran pettynyt levyyn.

Musiikki on liian poppia ollakseen rokkia, ja toisinpäin. Kappaleista on vaikea sanoa mitä voisi kuunnella kovalla ja mitä tunnelmoida kynttilän valossa. Levystä on vaikeaa saada kiinni - ja sitä kautta vaikea saada kokonaiskuvaa sen sisällöstä. Joka kerta kun on muodostamassa sanoja peräjälkeen tulee jokin pilvi ja sotkee kaikki ajatukset. Sellainen on tämä levy. Aika inhottavaa kirjoittaa näinkin negatiivis sävytteisesti vanhasta suosikkibändistä, mutta pakko on yrittää edes jollain tasolla olla objektiivinen.

Ei jotain pahaa kuin jotain hyvääkin. Levyn lyriikat ovat kuitenkin jälleen kerran omaa POTF luokkaansa, eikä loppujenlopuksi jää muuta mahdollisuutta kuin ylistää sanoituksien oivallisuutta ja kekseliäisyyttä. Musiikkikin on musiikillisesti ajatellen loppuun saakka hiotua, muttei kuitenkaan minulle tarpeeksi kuuntelijaystävällistä. Pakkausta pitäisi jauhaa montamonta kertaa, ja tästä syystä jo olen pari kertaa lykännyt tämän tuomion julkaisua.

Levy on hyvä, vaikka se voisi olla loistava. Tällä levyllä on raastavia lyriikoita ja hienoa musisointia - mutta se ei tällä kertaa jaksa kantaa loppuun asti kunnialla. Kyseessä on silti erittäin hieno kotimainen rock/pop albumi.
3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti