lauantai 3. huhtikuuta 2010

Jenni Vartiainen: Seili (2010)


Ei käy kiistäminen, Jenni Vartiainen on nyt virallisesti yksi suomen suosituimmista pop artisteista - Seilin ensimmäinen sinkku en haluu kuolla tänä yönä nousi välittömästi suomen radiokanavien soitetuimmaksi kappaleeksi, eikä syyttä! Täytyy sanoa että edellisen Ihmisten Edessä (2007) jälkeen saappaat täytettäviksi ovat kasvaneet suurensuuriksi. Yksi asia ei selkeästikkään ole muuttunut, albumi on edeltäjänsä tapaan loppuun saakka hiottu timantti. Levyä ei ole hosuttu tai kiirehditty - ja levy-yhtiön vaikutukset tuntuvat olevan varsin pieniä. Levy on siis suoraan kuin Jennin sydänlihasta revitty tuotos. Herkkä, koskettava ja samaan aikaan veijaileva ja hehkuva. Timantti suomalaisen musiikin vuodessa 2010.

Levyn parasta antia ovat kenties juuri sanoitukset jotka todella ovat keskittymisen arvoisia. Sanomallisia - eikä niinkään tyhjänpäiväisiä tilulilutteluja. Valitettavasti yhdistettynä musiikkiin useissa kappaleissa syntyy hieman usvainen, jopa vaikeasti tartuttava tunnelma. Albumi tarvitsee eittämättä usean kuuntelukerran ennen kuin se lopullisesti alkaa toimia. Vaan ei jotain hyvää jollei pahaakin, levy on ehdottomasti parasta mitä tällähetkellä suomesta on soittolistoille tarjota, mutta jääkö tämä levy edeltäjänsä tavoin eloon?

Kun levyyn pääsee sisään, on se pelkkää tunteiden ilotulitusta. Ei huono, ei keskinkertainen, vaan ehdottomasti mukana vuoden parhaiden albumien kärkipäässä.

Äänekkään vastalauseen haluan myös laittaa ennakkomyynnille, yhteistyössä iltasanomien kanssa. Koska ilta-sanomat on ala-arvoinen lehti odotan kiltisti että levy tulee oikeisiin levykauppoihin. Muuten olisin ladannut levyn jo itunesista mutta haluan omistaa tämän cd:n ihan oikeasti. Siihen saakka tyydyn spotify:n mahdollisuuksiin.

Levy on loistava kotimainen pop albumi, jota voi varauksetta suositella kaikille jotka pitävät herkästä tunnelmoinnista, tai Jennistä muuten vaan.
5/5

Ps. Ensimmäinen tuomioitavani joka saa täydet pisteet! Hyvä Jenni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti